Kunnen mensen de kwantum wereld direct waarnemen?

Er lijkt in de wereld van de fysica langzaam maar zeker een beweging op gang te komen die de verbinding tussen het bewustzijn van de waarnemer en het waargenomene serieus aan het onderzoeken is. Op dit moment is uit onderzoek al gebleken dat de menselijke zintuigen werken en waarnemen op kwantumniveau. Niet alleen het oog dat na aanpassing in staat blijkt om één enkel foton waar te nemen, maar al onze zintuigen blijken op dat niveau waar te kunnen nemen. Lees het artikel van William C. Bushell Ph.D. and Maureen Seaberg op https://www.scienceandnonduality.com/ (SAND).

Can Humans Directly Observe the Quantum World? Part I

Blindsight

Het is de vraag of dat waarnemen van de kwantumwereld gebeurt met onze fysieke zintuigen. Kinderen kunnen leren om met een blinddoek op te lezen, tekeningen te beschrijven, en elkaar een bal toe te werpen. Daar gebruiken ze dus hun fysieke ogen niet voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *