The Evolutionary Argument Against Reality

Donald Hoffman. © David McNew for Quanta Magazine

Ik werd door een cursist gewezen op Donald Hoffman en zijn ideeën over de werkelijkheid en hoe wij die waarnemen. Het interview door Amanda Gefter – van Einsteins achtertuin – is de moeite van het lezen waard. De realiteit zoals wij die waarnemen bestaat niet volgens Hoffman. Die waarneming is geëvolueerd op Darwiniaanse wijze, de overleving van de meest geschikten. Wat niet wil zeggen dat ik zijn Darwiniaanse evolutieargument deel, maar dat wat wij als werkelijkheid waarnemen niet de echte realiteit is, dat is ook mijn idee.

Bekijk hier een interview met Hoffman op Youtube:

Ir. Paul J. van Leeuwen MSc studeerde af in de technische natuurkunde in 1974 aan de TU Delft. Kwantumfysica was nog geen onderdeel van zijn curriculum toen. Hij behaalde tijdens zijn werk in de automatisering in 1993 een master of science in kennistechnologie bij het CIBIT verbonden aan de Utrechtse universiteit. Veel later in zijn carrière ontdekte hij de kwantumfysica en haar connectie met informatie en bewustzijn. Na zijn pensionering startte hij postacademische cursussen in kwantumfysica, informatie en bewustzijn. De inhoud van zijn cursussen is samengevat in zijn boek 'Kwantumfysica, informatie en bewustzijn'. Dit boek is ook in het Engels gepubliceerd onder de titel: 'Quantum Physics is NOT Weird'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *